header

МЕБЕЛИ

  » Кухненско обзавеждане
  » Обзавеждане за спални
  » Обзавеждане за хотели
  » Градински мебели от масив
  » Градински навеси и беседки

ДОГРАМА

  » Алуминиева дограма
  » PVC дограма
  » Външни ролетни щори
  » Комарници
  » Врати

РЕМОНТИ

  » Топло изолация
  » Сухо строителство
  » Мазилки и шпакловки
  » Боядисване
  » Фаянс и теракот
  » Подови настилки
  » Къртене
  » Ел. услуги
  » Дърводелски услуги
  » Железарски услуги
  » ВиК

БЕЗ ВЛАГА И МУХЪЛ

 

 

 

AERECO - УМНАТА ВЕНТИЛАЦИЯ > УСТРОЙСТВА > СХЕМИ ЗА МОНТАЖ

 


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА МОНТАЖ
на прозоречно нагнетателно устройство модел EHA 573

1.
sn_117

Прозоречните устройства Aereco се монтират на отваряемото крило (откъм стаята). На снимката се вижда как е монтиран модел ЕНА 573 – с повишена шумоизолация и допълнително ръчно затваряне. Устройството (гледано от вътрешната страна на стаята) се монтира в горния край на отваряемото крило – на „перото” на дограмата. Желателно е да се центрира от естетична гледна точка.
Ако монтажът не е извършен в заводски условия при поръчката на дограмата (прорезът се прави с фреза), може да се направи допълнително, на вече монтирана дограма. В домашни условия може да се направи подобен прорез чрез пробиване на дупки една до друга с бургия 10 мм. Допълнително (по желание) отворът може да се изпили с пила. Важно е да се отстранят всички стружки преди поставяне на устройството.

2.

sn_114

На снимката се виждат добре двата прореза на отваряемото крило (поглед при отворено крило). Правят се на „перото” на дограмата – между уплътняващата гума и профила. Желателно е да се пробива по-близо до профила с цел да се избегне близостта с гумата и еветуалното й срязване по невнимание. Всеки от прорезите е с размери 10 мм х 169 мм. Между тях се оставя около 12 мм непробита част от „перото” на дограмата – за по-голяма стабилност.

3.
sn_kasata-1551

След като се направят прорезите на отваряемото крило, крилото се затваря и през процепите с молив се очертава местоположението на прорезите, които трябва да се направят върху касата. На снимката се вижда местоположението на прореза на касата – намира се над гуменото уплътнение. Той може да е цял или на две части с размери 10 мм х 169 мм (170 мм) – оставя се един сантиметър непробит материал помежду им, както при крилото (но тук може да се направи и цял прорез). Ще видите точната големина на прорезите, когато получите устройствата. Върху готовия прорез от външната страна на касата се монтира външна козирка – обикновена или с допълнителна шумоизолация (ако живеете на шумна улица). Внимание: ако имате вече монтиран комарник, вижте дали рамката му спира достъпа на въздух – т.е. дали закрива прореза. Ако го закрива, има два варианта – да преместите пантите на комарника (надолу или нагоре), така че да откриете прореза. Ако изместите комарника нагоре и мрежата му закрива прореза – тогава нямате нужда от външна козирка. Ако няма как да преместите рамката на комарника, може да направите същия прорез върху рамката на комарника и върху нея да сложите външната козирка. Ако обаче няма никаква възможност за осигуряване на достъп на въздух (освен комарник в някои случаи е монтирана външна шора, която не може да бъде преместена), трябва да прибегнете до стенния варинат на нагнетателното устройство (ще го намерите в ценовата листа под номер ЕНТ 780 ЕХ).

4.
Снимка в близък план на прореза на крилото – от вътрешната страна.
picture_130_malka

5.
На снимката се виждат прорезите на касата и на крилото.
pictur-1662

6.
На снимката ясно се вижда готовият прорез на крилото (откъм стаята) – преди монтажа на устройството ЕНА 573. За модела ЕНА е желателно да се направят 2 прореза, вместо един цял, както споменахме по-горе.
sn_119

7.
Устройството ЕНА се монтира върху готовите прорези (откъм стаята) с помощта на два винта. Прорезите на дограмата трябва да съвпаднат с прорезите на устройството ЕНА. (Устройството ЕММ се прикрепва с 4 винта).
sn_121

8.
Монтиране на устройството с помощта на винтове.
sn_118

9.
След като ЕНА е прикрепено добре към крилото на дограмата, върху отворите (където са двата винта) се поставят декоративни бели капачки. Ако застанете срещу прозореца, черното краче (за допълнително ръчно затваряне) трябва да ви се пада горе вдясно.
sn_122

Монтаж на нагнетателно устройство – модел ЕММ:

1.
Устройството ЕММ се състои от две части. Първо се очертават с молив прорезите, които трябва да се направят (3 бр. по 10 мм ширина), а после се пробиват по описания по-горе начин – с бургия номер 10 (една до друга дупки), с бургия и зеге, или с фреза.
emm1-127

2.
Долната част (основата) се завива с 4 винта, след което горната (с датчика за влага и клапата) се „щраква” върху нея. От външната страна на касата също се поставя козирка – обикновена или с шумоизлация.
emm2_128

Copyright © 2010 Enerton
Топ класация МегаРейтинг